In 2012, San Art is again a partner platform for the launch of the 'Future Generation Art Prize'.

The prize was established by the Victor Pinchuk Foundation and is a worldwide contemporary art prize to discover, recognize and provide long-term support to a future generation of artists. Artists around the world, without restriction of gender, nationality, or artistic medium may enter the competition through online application.

Artists under 35 may submit applications at www.futuregenerationartprize.org from February 6 through May 6, 2012.

In June 2012, a shortlist of artists will be announced. They will participate in a shortlist Prize exhibition at the Pinchuk Art Centre (Kyiv, Ukriane) in October, 2012.

The international jury will gather in Kiev in December 2012 to select one main Prize winner to be awarded USD100,000. An additional USD20,000 from the Foundation will be allotted to fund artist-in-residency programs. Images of works by all the shortlisted artists will be posted on the website, and members of the public will be invited to vote via the Internet for People's Choice Prize.

To encourage this new generation of artists, a group of renowned Mentor Artists has committed its long-term participation in the Prize. These artists will provide in-person counsel and support to the prize winners, and one of the Mentor artists will have a parallel show at the same time as each shortlist exhibition. The 2012 Mentor Artists are Andreas Gursky, Damien Hirst, Jeff Koons and Takashi Murakami.

To apply: click here for more information

To download Press Release: please click here

Live Stream Press Conference [pdf]

 

 

 

Năm 2012, San Art thêm một lần nữa trở thành nơi cùng giới thiệu về “Future Generation Art Prize”

Giải thưởng này do Victor Pinchuk Foundation thiết lập và là một giải thưởng về nghệ thuật đương đại mang tính toàn cầu. Giải này được đề ra nhằm khám phá, phát hiện và mang đến sự hỗ trợ lâu dài cho thế hệ các nghệ sĩ trẻ. Nghệ sĩ trên khắp thế giới, không phân biệt giới tính, quốc tịch, phương tiện sáng tác đều có thể tham gia vào việc dành giải thưởng này bằng cách nộp đơn trực tuyến.

Các nghệ sĩ dưới 35 tuổi hãy nộp đơn xin tham gia tại trang web www.futuregenerationartprize.org từ ngày 6 tháng 2 cho đến hết ngày 6 tháng 5 năm 2012.

Vào tháng 6 năm 2012 danh sách vào chung kết sẽ được thông báo. Những nghệ sĩ trong danh sách này sẽ tham gia vào cuộc triển lãm dành cho các tác phẩm vào chung kết tại Trung tâm Nghệ thuật Pinchuk (Kiev, Ukriane) vào tháng 10 năm 2012.

Ban giám khảo quốc tế sẽ tập trung ở Kiev vào tháng 12 năm 2012 để chọn ra một tác phẩm đoạt giải chính là giải nhất thắng cuộc với giải thưởng là 100.000 dollar Mỹ. Ngoài ra, ban tổ chức cũng dành ra số tiền 20.000 dollar Mỹ để phân phối chi phí cho các chương trình Nghệ sĩ cư trú sáng tác. Hình ảnh của các tác phẩm của tất cả các nghệ sĩ vào chung kết sẽ được đưa lên trang web, và công chúng sẽ được mời bầu chọn qua internet dành cho giải thưởng do Khán giả bình chọn (People’s Choice Prize”)

Nhằm động viên khuyến khích thế hệ các nghệ sĩ trẻ, một nhóm các nghệ sĩ tên tuổi đóng vai trò các Nghệ sĩ Cố vấn đã cam kết tham gia lâu dài vào giải thưởng. Các nghệ sĩ này sẽ góp ý kiến, lời khuyên cho từng cá nhân và hỗ trợ những người đoạt giải. Một trong các nghệ sĩ tên tuổi này cũng sẽ có một triển lãm song song với mỗi triển lãm của các tác phẩm vào chung kết. Trong năm 2012 này, các Nghệ sĩ Cố vấn bao gồm Andreas Gursky, Damien Hirst, Jeff koons và Takashi Murakami.

Nhấp vào đường link sau đây để tìm hiểu thêm thông tin về việc nộp hồ sơ tham gia www.futuregenerationartprize.org

Thông cáo báo chí (tiếng Anh): xin click tại đây