To Ho Chi Minh City with Love: A Social Sculpture


San Art thanks artist Joan Grubin for the use of the image of her work for the purpose of this exhibition invite.

Artist:
Phong Bùi
Participating Artists: Antonia Manoochehri, Dinh Q. Le, Đỗ Nguyễn Lập Xuân, George Papadimas, Hoàng Dương Cầm, Jonas Mekas, Lâm Hiếu Thuận, Lena Bùi, Nguyễn Hồng Phương, Nguyễn Thị Anh Đào, Phan Quang, Phan Minh Tuấn, Thierry Bernard-Gotteland, Trần Quốc Trung, Trương Công Tùng, Tammy Nguyễn.
Date: May 20 - July 23, 2011
Venue: Sàn Art, 3 Me Linh street, district Binh Thanh, HCMC, Vietnam

SAN ART presents ‘To Ho Chi Minh City with Love: A Social Sculpture’ by Phong Bui, open at San Art from Friday, 20 May. The exhibition will run through July 23.

Like artist Joseph Beuys before me, I’m as equally invested in his idea of “social sculpture,” which is similarly motivated by the utopian belief in the potential of art to transform society. Thereby upon the invitation of San Art I thought of nothing else but my dreaming of a social organism as a work of art that could perhaps manifest as a token of my homage to the community of creative individuals in my very first trip to Vietnam since 1980’. Phong Bui

Working with a range of local artists, Phong Bui (artist, writer and independent curator) will transform the gallery space of San Art into a new spatial experience. Paintings, photographs, drawings, video, poetry, music by local artists and much more will be featured, though perhaps not displayed in the typical conventional way you may expect. Painting ordinarily hung on the wall may be found leaning on the floor, while photographs usually framed and placed at eye level may be placed up high so you have to stand to view on tip-toe. Other work may be hung one on top of the other in a new kind of sculpture. These are all deliberate gestures by Phong Bui who is interested in the social interactions between art and audience and how they encounter an art experience. Titled ‘To Ho Chi Minh City with Love: A Social Sculpture’, this exhibition celebrates the talent of this city and its artistic friends, while also marking Phong Bui’s first visit to Vietnam in over 30 years. Please visit www.san-art.org for list of local participating artists.

Phong Bui is an artist, writer, publisher and independent curator. Phong's artistic practice plays with ideas of space, both physical and textual, often challenging how we choose to interact with principles of perspective. As a visual artist, his numerous installations have won the Award in Art from the American Academy of Arts and Letters and the Eric Isenbeurger Annual Prize for Installation from the National Academy Museum. His work has been included in numerous solo and group exhibitions in the USA, China, Greece and Italy. Between 2007-2009 he was curatorial advisor at P.S.1 Contemporary Art Center/Museum of Modern Art, New York. He is also co-founder, editor and publisher of the monthly publication 'The Brooklyn Rail. Phong Bui was born in Hue and currently lives and works in New York City.

San Art wishes to thank the Asian Cultural Council for their generous support of this exhibition.


Organized by:
Supported by:


Notes to Editor:

About Sàn Art
Sàn Art is Vietnam’s most active, independent, artist-initiated, contemporary art space and reading room, based in Ho Chi Minh City. Established in 2007, sponsored in part by the Vietnam Foundation for the Arts, Sàn Art (‘san’ meaning ‘platform’) is dedicated to the exchange and cultivation of contemporary art in Vietnam. Supporting the country’s thriving artist community, Sàn Art provides exhibition space and educational programs, facilitating a meeting place for local and international creative engagement and exchange. www.san-art.org

 

This project forms part of 'Platform Vietnam', a series of exhibitions (2011-2012) curated by Zoe Butt that seeks to engage personal artistic perspectives traveling the journey of what it means to be connected to Vietnam today.

For media enquiries and more information, please contact:

Sàn Art
3 Me Linh, Binh Thanh District, Ho Chi Minh City
Tel: +84 (0)8 3840 0898
Email: art@san-art.org

 

 

Sàn Art hân hạnh giới thiệu triển lãm ‘Gửi Tới TP. Hồ Chí Minh Với tình Yêu: Một Tác Phẩm Social Sculpture’ bởi Phong Bùi, triển lãm sẽ bắt đầu ngày Thứ Sáu, 20 tháng 5 tại Sàn Art. Triển lãm sẽ kéo dài tới ngày 23 tháng 7.

‘Như Joseph Beuys trước tôi, tôi đầu tư vào ý tưởng của ông về ‘social sculpture’, cùng xuất phát từ niềm tin không tưởng vào tiềm năng của mỹ thuật để biến đổi xã hội. Qua đó theo lời mời của Sàn Art, tôi đã không suy nghĩ gì ngoài giấc mơ của tôi về một tổ chức xã hội như một tác phẩm mỹ thuật, có thể như là một cách thể hiện lòng tôn kính của tôi đối với cộng đồng những người sáng tạo trong chuyến rất đầu tiên trở về Việt Nam của tôi từ năm 1980’. Phong Bùi

Làm việc với nhiều nghệ sĩ trong nước, Phong Bùi (nghệ sĩ, nhà văn, curator độc lập) sẽ biến đổi không gian của Sàn Art thành một trải nghiệm không gian mới. Tranh, ảnh, tranh vẽ nét, video, thơ, nhạc của các nghệ sĩ trong nước được trưng bày nổi bật hơn mặc dù có thể không được trưng bày theo cách thông thường mà bạn mong đợi. Tranh thường treo trên tường thì có thể được tìm thấy trên sàn nhà, trong khi đó những bức ảnh thường được đóng khung và đặt ở tầm mắt có thể được đặt ở rất cao mà bạn phải nhón chân lên để nhìn. Những tác phẩm khác có thể được treo chồng lên nhau trong một kiểu điêu khắc mới. Tất cả những hình ảnh này được Phong Bùi cân nhắc và anh là người quan tâm tới những tương tác xã hội giữa mỹ thuật và người xem và cách mà họ gặp gỡ với một trải nghiệm mỹ thuật. Chủ đề ‘Gửi Tới TP. Hồ Chí Minh Với Tình Yêu: Một tác phẩm Social Sculpture’, đây là triển lãm chào mừng những tài năng của thành phố và những người bạn nghệ sĩ để đánh dấu chuyến về lại Việt Nam của anh sau 30 năm. Vui lòng ghé thăm www.san-art.org để xem danh sách cách nghệ sĩ tham gia

Phong Bùi là một nghệ sĩ, nhà văn, nhà xuất bản và curator độc lập. Những thực hành mỹ thuật của Phong là làm việc với những ý tưởng của không gian, cả thực thể và văn bản, thường thử thách cách chúng ta lựa chọn như thế nào để tác động lẫn nhau với những nguyên tắc về quan điểm. Là một ngệ sĩ thị giác, rất nhiều các tác phẩm sắp đặt của anh đã đạt giải Mỹ Thuật của American Academy of Arts and Letters và giải thưởng hàng năm cho Sắp Đặt của Eric Isenbeurger, Viện Bảo Tàng Học Quốc Gia. Anh cũng đã có rất nhiều các triển lãm cá nhân và nhóm tại Mỹ, Trung Quốc, Hy Lạp và Ý. Từ năm 2007 – 2009 anh là người tư vấn tuyển chọn tác phẩm cho Trung Tâm Mỹ Thuật Đương Đại P.S.1/Viện Bảo Tàng Mỹ Thuật Hiện Đại, New York. Anh cũng là đồng sáng lập, biên tập và xuất bản cho ấn phẩm hàng tháng ‘The Brooklyn Rail’. Phong Bui sinh ra ở Huế và hiện đang sống và làm việc tại New York.

Sàn Art gửi lời cảm ơn chân thành tới Asian Cultural Council vì sự đóng góp hào phòng cho triển lãm này.


Tổ chức bởi:
Tài trợ bởi:


Ghi Chú dành cho biên tập:

Giới thiệu về Sàn Art
Sàn Art là không gian mỹ thuật độc lập năng động nhất Việt Nam đang được điều hành bởi các nghệ sĩ như một không gian triển lãm, phi lợi nhuận và phòng đọc tại thành phố Hồ Chí Minh. Thành lập năm 2007, Sàn Art hướng tới đẩy mạnh, bồi dưỡng và triển lãm mỹ thuật đương đại tại Việt Nam. Để hỗ trợ cộng đồng nghệ sĩ trong nước phát triển mạnh mẽ, Sàn Art cung cấp không gian triển lãm, các chương trình giáo dục, tạo điều kiện thuận lợi về một điểm gặp gỡ cho những cam kết và trao đổi sáng tạo trong nước và quốc tế..

Giờ mở cửa: 9.30 sáng – 5.30 tối, Thứ 2 – Thứ 7
Địa điểm: 3 Mê Linh, Quận Bình Thạnh, TP. Hồ Chí Minh /p>

Để biết thêm thông tin xin vui lòng liên hệ:

Sàn Art
3 Me Linh, Binh Thanh
Tel: +84 (0)8 3840 0898
Email: art@san-art.org

Photo Gallery:back to exhibtions main back to top