Tomas Vu-Daniel 'Flat land' (detail) 2011 Mixed media. 30 sheets: 35 x 47 inches (each) | [please click here for full image of the artwork]

Artist: Tomas Vu-Daniel
Date: May 12 - June 11
Organized by: Sàn Art, hosted by Galerie Quynh
Venue: Galerie Quynh, 65 De Tham street, district 1, HCMC, Vietnam

SAN ART opens ‘Flat Lands’ by Tomas Vu-Daniel on Thursday, 12 May from 6 – 8pm at Galerie Quynh.
The exhibition will run through 11 June.

‘The imagery is drawn from a variety of media – a personal inventory equally scavenged and appropriated: natural history catalogues, botany encyclopedias, maps, Soviet space photographs, math textbooks, astrophysical diagrams, blueprints, Arabic mosaics, Pennsylvania water towers, pattern-books, children’s stories and newspaper clippings. The images are arranged according to visual syntax that is equally suggestive of dreamscapes as of satellite imagery of the cosmos’. Tomas Vu-Daniel

A new kind of order will be unleashed in the cosmological printed and collaged wonders of Tomas Vu-Daniel’s first solo exhibition in Vietnam. A kaleidoscope of imagery cascades with intricate line in these carefully wrought works where ink, paper, paint and wood morphs in fantastical, explosive landscapes. Lining the walls of the gallery space, Vu-Daniel’s imagined universe investigates the possibilities, images and spaces that make up contemporary narratives concerning the future state of the world. Vu-Daniel watches the globe battle out its religious and political differences and is enamored by the smaller hidden tales of the natural world in its own organic evolvement, adapting and at times dying in the struggle against mankind’s treatment.

Drawn to the way human science studies the natural world to further its scientific explorations, Vu-Daniel is also prompted by the power of dreaming as precursors to reality. ‘Flat Lands’ is a body of work with a cynical title for it also refers to the post-modern idea of the apocalypse, of the contemporary idea of purgatory as a temporary way-station for the judgment of souls. ‘Flat Lands’ is a fictive series of stories that unravel in an elegant blurring of color and line where paint bleeds and comic-style graphics merge in a new kind of urban flora and fauna.

‘Flat Lands’ is a body of work that began in 2008 and has been previously exhibited in Italy, China and at P.S.1 MOMA in New York.

Tomas Vu-Daniel is a painter and a printmaker. He is currently a LeRoy Neiman Associate Professor of Visual Arts at Colombia University, New York, USA. Vu-Daniel's award-winning work has appeared in Australia, Austria, Italy, Japan, Mexico, Morocco and across the United States. Vu-Daniel was born in Saigon and currently lives and works in New York.

San Art wishes to thank the Asian Cultural Council and Amarula for their generous support of this exhibition.

Organized by:
In cooperation with: Supported by:
      


Notes to Editor:


About Sàn Art
Sàn Art is Vietnam’s most active, independent, artist-initiated, contemporary art space and reading room, based in Ho Chi Minh City. Established in 2007, sponsored in part by the Vietnam Foundation for the Arts, Sàn Art (‘san’ meaning ‘platform’) is dedicated to the exchange and cultivation of contemporary art in Vietnam. Supporting the country’s thriving artist community, Sàn Art provides exhibition space and educational programs, facilitating a meeting place for local and international creative engagement and exchange. www.san-art.org

About Galerie Quynh
Galerie Quynh is the leading contemporary art gallery in Vietnam. Initially promoting several of Vietnam’s pioneering abstract painters, the gallery’s program now includes emerging and established artists working in varied media. Galerie Quynh exhibits work by both local artist and artists based overseas, allowing the local community greater access to a diverse range of contemporary art practice. Working with art spaces and curators internationally, the gallery also promotes art education through artist talks and published texts in both Vietnamese and English. www.galeriequynh.com

This project forms part of 'Platform Vietnam', a series of exhibitions (2011-2012) curated by Zoe Butt that seeks to engage personal artistic perspectives traveling the journey of what it means to be connected to Vietnam toda..Opening hours: 10am – 6pm, Tuesday – Saturday
Location: 65 De Tham Street, District 1, Ho Chi Minh City
Tel/Fax: +84 8 3836 8019


For media enquiries and more information, please contact:

Sàn Art
3 Me Linh, Binh Thanh District, Ho Chi Minh City
Tel: +84 (0)8 3840 0898
Email:art@san-art.org

 

Sàn Art hân hạnh giới thiệu khai mạc triển lãm ‘Miền Đất Phẳng’ của Tomas Vu-Daniel tại Galerie Quỳnh ngày 12 tháng 5 lúc 6h tối và triển lãm sẽ kéo dài tới 11 tháng 6.

Hình ảnh được vẽ từ rất nhiều phương tiện – một bản liệt kê cá nhân được lượm lặt và lưu giữ: Những cuốn catalog lịch sử tự nhiên, những bách khoa toàn thư thực vật học, những bản đồ, những ảnh không gian Xô Viết, những sách giáo khoa toán học, những sơ đồ vật lý thiên thể, những đồ án, những bức khảm Ả Rập, những tháp nước Pennsylvania, những sách mẫu, những truyện của trẻ em và các trích đoạn trên báo. Những hình ảnh được sắp xếp theo cú pháp trực quan mà không kém phần gợi ý về những cảnh quan trong những giấc mơ như là hình ảnh của vũ trụ chụp từ vệ tinh nhân tạo. Tomas Vũ-Daniel .

Một kiểu trật tự mới sẽ được đưa ra qua những kỳ công cắt dán và in ấn vũ trụ học của Tomas Vũ-Daniel trong triển lãm cá nhân đầu tiên của anh tại Việt Nam. Một lăng kính vạn hoa về hình ảnh đổ xuống với đường kẻ phức tạp trong những tác phẩm chế tác cẩn thận này, nơi mực, giấy, sơn và gỗ biến hình trong phong cảnh khai phá tuyệt vời. Dọc theo những bức tường của không gian phòng tranh, vũ trụ tưởng tượng của Vũ-Daniel khám phá những khả năng, hình ảnh và không gian tạo nên những câu chuyện đương đại quan tâm về tình hình tương lai của thế giới. Vũ-Daniel theo dõi những trận chiến toàn cầu về sự khác biệt tôn giáo và chính trị và bị say mê bởi những thần thoại ẩn dấu nhỏ hơn của thế giới thiên nhiên trong chính sự tiến hoá tự nhiên của nó, thích ứng và đôi khi ngắc ngoải trong cuộc chiến đấu chống lại cách đối xử của nhân loại.

Bị cuốn vào những nghiên cứu khoa học của con người về thế giới tự nhiên để tiến xa hơn trong những khám phá khoa học, Vũ-Daniel bị thúc đẩy bởi sức mạnh của giấc mơ như là những tiền chất của thực tế. ‘Miền Đất Phẳng’ là tác phẩm với một chủ đề hoài nghi đề cập tới những ý tưởng hậu hiện đại về khải huyền, ý tưởng đương đại về hỏa ngục như là một ga xép tạm thời cho sự phán xét của linh hồn. “Miền Đất Phẳng’ là một chuỗi những câu chuyện tưởng tượng làm sáng tỏ trong sự mờ ảo tao nhã của màu sắc và đường kẻ, nơi sơn rỉ ra và đồ hoạ truyện tranh kết hợp với một kiểu mới về hệ động và thực vật đô thị.

‘Miền Đất Phẳng’ là tác phẩm được bắt đầu từ năm 2008 và trước đó đã được triển lãm tại Ý, Trung Quốc và P.S.1 Moma tại New York.

Tomas Vũ-Daniel là một hoạ sĩ và một người in mỹ thuật. Anh hiện tại là Giáo sư cho hội LeRoy Neiman về Mỹ Thuật Thị Giác tại Trường Đại Học Colombia, New York, Mỹ. Tác phẩm đạt giải của Tomas Vũ-Daniel đã được giới thiệu tại Úc, Áo, Ý, Nhật, Mexico, Morocco và khắp nơi trên nước Mỹ. Vũ-Daniel sinh ra tại Sài Gòn và hiện đang sống và làm việc tại New York.

Sàn Art chân thành gửi lời cảm ơn tới Hội Đồng Văn Hoá Châu Á và Amarula cho những hỗ trợ hào phóng trong triển lãm này.

Tổ chức bởi:
Cùng cộng tác với: Tài trợ bởi:
      


Ghi chú dành cho biên tập:


Giới thiệu về Sàn Art
Sàn Art là không gian mỹ thuật độc lập năng động nhất Việt Nam đang được điều hành bởi các nghệ sĩ như một không gian triển lãm, phi lợi nhuận và phòng đọc tại thành phố Hồ Chí Minh. Thành lập năm 2007, Sàn Art hướng tới đẩy mạnh, bồi dưỡng và triển lãm mỹ thuật đương đại tại Việt Nam. Để hỗ trợ cộng đồng nghệ sĩ trong nước phát triển mạnh mẽ, Sàn Art cung cấp không gian triển lãm, các chương trình giáo dục, tạo điều kiện thuận lợi về một điểm gặp gỡ cho những cam kết và trao đổi sáng tạo trong nước và quốc tế. www.san-art.org

Giới thiệu về Galerie Quynh
Phòng tranh Quỳnh là phòng triển lãm nghệ thuật đương đại hàng đầu tại Việt Nam. Khởi đầu với việc quảng bá một số họa sĩ tiên phong của dòng tranh trừu tượng Việt Nam, chương trinh hiện tại của phòng tranh còn bao gồm các nghệ sĩ thành danh, và nghệ sĩ trẻ ở nhiều thể loại. Phòng tranh Quỳnh trưng bày tác phẩm của cả nghệ sĩ trong nước và ngoài nước, nhằm mang lại cho cộng động trong nước một sự tiếp cận lớn hơn với các hoạt động đa dạng của nghệ thuật đương đại. Đồng thời, bằng viêc cộng tác với các không gian nghệ thuật và các nhà quản lý triển lãm trên thế giới, phòng tranh cũng quảng bá giáo dục nghệ thuật thông qua các buổi nói chuyện của nghệ sĩ, và các ấn phẩm bằng song ngữ Việt - Anh. www.galeriequynh.com

Để biết thêm thông tin xin vui lòng liên hệ:

Sàn Art
3 Me Linh, Q. Binh Thanh.
Tel: +84 (0)8 3840 0898
Email: art@san-art.org

Artworks Photo Gallery:

Opening Night Photo Gallery:back to exhibtions main back to top